Takaisin etusivulle

Atomiase toimitusehdot

Myynti

Atomiase myy tavaroita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille. Myymme luvanvaraisia aseita ja aseen osia vain hankkimisluvan omaaville henkilöille.

Atomiase myy myös huuto.netissä. Linkistä löydät huutokauppamme.

Osto

Atomiase ostaa aseita, aseen osia ja muita militaria-tavaroita. Tarjoa meille ylimääräisiä tavaroitasi! Ostamme myös kuolinpesien aseita.

Tilaaminen

Tavaroiden tilaaminen onnistuu ottamalla yhteyttä Atomiaseeseen joko puhelimitse tai sähköpostitse. Etäkauppana luvanvaraisia aseita tai aseen osia ostettaessa on suoritettava vahva tunnistautuminen. Saat tilauksestasi sähköpostitse kuluttajansuojalain edellyttämän tilausvahvistuksen sekä nämä toimitusehdot. Yhteystietomme löydät painamalla "yhteystiedot" painiketta. Osallistumme alan messuihin ja myyntitapahtumiin, joihin voidaan myös sopia tavaran kaupoista.

Luvanvaraisissa aseissa toimitat meille hankkimisluvan postitse. Saatuamme luvan ja maksun, lähetämme aseen sinulle.

Maksaminen

Yksityishenkilöt maksavat aina ostoksensa joko käteisellä tai tilisiirtona ennen tavaran toimitusta. Lähetämme laskun ostetusta tavarasta ja toimituskuluista. Käytetyt tavarat myydään yleensä marginaaliverokannalla. Uusissa tavaroissa on hinnassa mukana arvonlisävero. Toimituskuluissa eli rahdissa verokanta menee hinnanlisänä myytävän tavaran verokannan mukaan.

Toimitustapa

Toimitamme tavarat pääsääntöisesti joko Postilla tai Matkahuollolla. Posti ei kuljeta aseita tai aseisiin liittyä osia, joten niillä vain Matkahuolto on mahdollinen. Toimitusaika varastossa olevalle esineelle ostoluvan ja maksun saapumisesta on yleensä 1-3 arkipäivää. Ellei muuta sovita, toimituskulut ovat 30 euroa (alv 24%). Tämä toimituskulu on ainoa kuluttajansuojalain tarkoittama "tuotteen kokonaishintaan sisältymätön toimitus- ja muu kulu".

Virhevastuu

Atomiase myy käytetyn tavaran "sellaisena, kuin se on". Atomiase ei anna tavaralle kuluttajansuojalain tarkoittamaa takuuta. Tavaraan kohdistuu vain kuluttajansuojalain mukainen virhevastuu.

Kuluttajansuojalain 5. luvun 15a pykälän mukaisesti virhevastuuta ei kuitenkaan synny, jos huonontuminen johtuu tapaturmasta, tavaran vääränlaisesta käsittelystä tai muusta ostajan puolella olevasta seikasta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos rikot itse tavaran esimerkiksi pudottamalla lasiesineen lattialle tai ampumalla vääränlaista patruunaa aseessa, Atomiase ei ole siitä vastuussa.

Ota aina ensin yhteyttä meihin ongelmatilanteissa!

Palautusehdot (kaupan peruuttaminen) kuluttajille etäkaupassa

Yksityishenkilöllä on kuluttajana kuluttajansuojalain mukaiset oikeudet etäkaupassa. Etäkauppaa on, jos ostat meiltä näillä sivuilla olevia tuotteita sähköpostin tai puhelimen välityksellä, tai huuto.netistä. Alla selostamme näitä etäkaupan oikeuksia ja velvotteita.

Kuluttajalla on 14 päivän peruuttamisaika kaupalle etämyynnissä, syytä ilmoittamatta. 14 päivän peruuttamisaika lasketaan tilatun tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta. Tässä ajassa on toimitettava Atomiaseelle peruuttamisilmoitus. Jos peruuttamisajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, peruuttamisilmoituksen voi tehdä vielä ensimmäisenä arkipäivänä. Pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen postista ei riitä. Kuluttajan vastuulla on tarvittaessa näyttää, että ilmoitus on tehty. Nämä toimitusehdot ja yhteystiedot siis sisältävät kuluttajansuojalain 9. pykälän ensimmäisen momentin 10 kohdan vaatimat tiedot, ja kuluttajalla on ollut mahdollisuus tutustua näihin tietoihin ennen kauppaa.

Kuluttajansuojalain 6. luvun 14. pykälän mukainen yksiselitteinen peruuttamisilmoitus tehdään Atomiaseelle sähköpostilla. Sähköpostiosoite löytyy tämän sivuston yhteystiedoista. Peruuttamisohje ja peruuttamislomake on toimitettu kuluttajalle aina tilausvahvistuksen yhteydessä.

Kuluttajan on maksettava palauttamisesta aiheutuvat kustannukset. Tavaran palautukseen käytetään Postia tai Matkahuoltoa. Aseiden ja aseisiin liittyvien osien palautukseen on käytettävä Matkahuoltoa, sillä Posti ei kuljeta aseita tai aseisiin liittyviä osia. Rahtikustannus on noin 30 euroa.

Kuluttajansuojalain 5. luvun 18. pykälän mukaan mukaan jos kuluttaja on vastaanottanut tavaran, hänen on pidettävä se olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä siihen saakka, kunnes hän on päättänyt pitää tavaran. Tavara on siis palautettava samassa kunnossa, kuin se on myyty. Jos tavara on olennaisesti muuttunut tai vähentynyt, kuluttajalla ei ole oikeutta saada takaisin koko maksamaansa summaa. Jos kuluttaja ottaa tavaran käyttöönsä, hän vastaa tavaran arvon alenemisesta.

Atomiase palauttaa maksun samalla maksutavalla, mitä kuluttaja on käyttänyt (esimerkiksi pankkitilille, mistä maksu on tullut), 14 päivän sisällä peruuttamisilmoituksen saapumisesta, kunhan tavara on saapunut takaisin. Maksua ei siis palauteta, ennenkuin tavara on saapunut takaisin.

Luvanvaraisten aseiden ja aseen osien kaupan peruuttaminen tarkoittaa käytännössä aseen tai aseen osan myymistä Atomiaseelle takaisin samaan hintaan, jos hankkimislupa on lähetetty Atomiaseelle ja ase tai aseen osa kuluttajalle. Huomaa, että ennen aseen palauttamista joudut näyttämään ostamasi aseen poliisille. Kun olemme vastaanottaneet aseen, saat kuitin aseen myynnistä Atomiaseelle. Tämän kuitin esität poliisille ampuma-aselain 89. pykälän mukaisesti. Olemme pahoillamme, että menetät käytännössä tässä hankkimisluvan.

Muut kuluttajansuojalain vaatimat tiedot

Kuluttajansuojalain mukainen päätoimipaikan fyysinen sijainti: Porvoo.
Jos ostat meiltä tavaran, joudut maksamaan tavaran hinnan ja rahtikulut saadaksesi tavaran.
Kuluttajalla on mahdollisuus saattaa riita kuluttajariitalautakunnan tai muun vastaavan elimen käsiteltäväksi.


Takaisin ylös